Azok az emberek tartoznak a győztesek táborába, akik a cél előtt soha nem adják fel!

Most is mint mindig komoly felkészülésen voltak túl a Castrum Sec-Dinamica Se Körmend sportolói. Február 11-én minősítő övvizsgán szerepelt húsz egyesületi tag. Az övvizsgát Szűcs Zoltán 5. danos mester tartotta.

Kiemelte, hogy a csoport mindig felkészülten vág neki az erőpróbának, ez az idén sem volt másképp. Sőt talán még a szokásosnál is jobban szerepeltek, hisz négyen egy övfokozatot, egy fő pedig két fokozatot átugorva szerezte meg a magasabb övszínt. A vizsgát megelőző napokban mindenkinek a saját szintjének megfelelő távolságot kellett lefutnia, természetesen időre.

A szombati nap az erőnléti felméréssel kezdődött, felülések, törzsemelések, fekvőtámaszok, majd páros lábbal térdfelrántások voltak a belépők az övvizsgára. Ezt követték a bázis technikák, amit lassan, pontosan és precízen, majd gyorsan, dinamikusan is be kellett mutatni.

Amikor már kellően fáradtak a sportolók, akkor térérzékeléssel kellett bizonyítani, hogy figyelmük, pontosságuk még így sem lankad.

A feladat a következő: Egymással szemben felállnak a versenyzők, egyikőjük egy helyben áll, míg a másik mozgásból végez ütés és rúgás kombinációkat úgy, hogy a párja feje előtt megállítják a technikákat, a testére pedig 75%-os erővel beütnek, illetve rúgnak. Mindezt harcszerűen dinamikusan kell végezni. Ezután jönnek a támadások, annak védései és ellentámadás. Mentálisan és fizikálisan is jól felkészültnek kell lenniük, mert ezután élesben is összemérik felkészültségüket, hisz a sportág sava-borsa csak ezután kezdődik. Mindenkinek egymás után két-három ellenféllel kell megküzdenie.

A küzdelem után, zárásként, az elméleti tudásukról is számot kell adniuk a megjelenteknek.

Ezen a napon a legmagasabb övfokozatot Maszlov Leon és Zana Dominik szerezték meg. Mindketten a 7. kyu, sárga öv két piros csík birtokosai.