Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, a teátrum jelenlegi igazgatója mellett Dér András filmrendező, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Intézetének adjunktusa pályázik a szombathelyi Weöres Sándor Színház (WS) igazgatói posztjára – közölte az MTI-vel csütörtökön a színházat fenntartó és vezetői pályázatot kiíró önkormányzat.

A szombathelyi közgyűlés tavaly december közepén döntött arról, hogy pályázatot hirdet a Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. ügyvezető munkakörének betöltésére, mivel a jelenlegi ügyvezető megbízása 2017. szeptember 30-án lejár – olvasható a városháza által kiadott közleményben.

Hozzáfűzték: a kiírásban megjelölt határidőig két pályázat érkezett, a csatolt pályázati dokumentáció mindkét pályázó esetében teljes volt.

A pályázatokat a továbbiakban előbb egy szakmai bizottság értékeli, majd az önkormányzat illetékes bizottságai is megteszik javaslatukat, végül pedig mindezek figyelembe vételével Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése hozza meg a döntést, várhatóan a testület március 2-i ülésén. A vezetői kinevezés öt évre szól.