Tartós sűrű köd várható

Hatalmas ciklon előoldalán – nyugati, délnyugati áramlással – enyhe, váltakozó nedvességtartalmú léghullámok érkeznek fölénk, ezért szombaton az ország döntő részén tavaszias időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. A kevésbé szeles helyeken azonban ismét borult, párás idő valószínű.

Az ország legnagyobb részén változóan felhős égre és több-kevesebb napsütésre számíthatunk, de az északi határ mentén, az Északnyugat-Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység térségében erősen felhős vagy borult, párás, néhol tartósan ködös időre van kilátás. Napközben már csupán elvétve, inkább csak a Dunától keletre fordulhat elő kisebb eső, zápor. Estétől nyugat felől valószínű határozott felhősödés, és a Dunántúlon egyre többfelé elered az eső. A déli, délnyugati szél az ország déli kétharmadán napközben megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén 9, 14, de a tartósan borult, párás helyeken csak 2, 8 fok között alakul. Késő estére 1, 6 fok közé hűl le a levegő.

Az Alpokalján és az ország északi megyéiben képződött sűrű köd szombat napközben lassan, fokozatosan oszlik fel, legtovább az északi határvidék mentén, és az Északi-középhegység térségében maradhat meg. A ködös és fagypont alatti területeken helyenként ónos ködszitálás sem kizárt.