Kedden tartották a Dél-Vas Megyei Gazdaság- és Foglalkoztatás-fejlesztési Együttműködés (paktum) második előkészítő műhelymunkáját a körmendi városháza tanácstermében.

A megjelent vállalkozói, intézményi, önkormányzati és civil vezetők tájékoztatást kaptak a megyében előkészítő stádiumban lévő 4 foglalkoztatási együttműködésről (Dél-vasi, Észak-vasi, megyei, szombathelyi), kiemelten a dél-vasiról, mely a vasvári, a körmendi és a szentgotthárdi járásban valósul majd meg.

Bemutatásra került a térség vállalkozói között nemrégiben végzett munkáltatói igényfelmérés eredménye, mely pontosan mutatja, mit tartanak fontosnak és mit várnak aktuálisan a vállalkozások a foglalkoztatási támogatások területén.

Fotó: Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat

Fotó: Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat

A kormányhivatal munkaügyi osztályvezetője számadatokkal és statisztikákkal alátámasztott előadást tartott a megye és azon belül a déli járások foglalkoztatási-, munkanélküliségi- és demográfiai helyzetének alakulásáról és azok aktualitásairól. Bemutatta ugyanakkor a paktum-projekt keretében milyen célcsoportokra, ilyen jellegű támogatások vehetők majd igénybe.

A rendezvényt fórum zárta, ahol a résztvevők kérdéseket tehettek fel az előadókhoz, és megoszthatták tapasztalataikat, véleményüket az érintett témákban. A műhelymunkán részt vett az MNVH Vas megyei területi felelőse is.