2016-10-29-mte-zte-76Legutóbb elképesztő hangulatban adott leckét francia ellenfelének a csapatunk. A 25 pontos sikerre kontinens szerte felkapták a fejüket, hiszen a Gravelines addig nem talált legyőzőre a nemzetközi kupaporondon. Most szerdán megkoronázhatja csapatunk az eddig mutatott teljesítményét, hiszen a győzelem a továbbjutást jelenti számunkra. Van miért visszavágni, hiszen Groningenben 35 percig mi irányítottuk a mérkőzést, de a végjáték a Donarnak sikerült jobban. Szurkolóink ezúttal is megvehetik belépőjüket elővételben. Kedden este 19-től 20 óráig lesz nyitva a főpénztár. Szerdán pedig 17 órától lehet majd jegyet vásárolni.

A klub ezúttal is várja a város általános iskoláinak felső tagozatosait és a középiskolásokat! A megszokott módon, a főbejárat előtt lesz a gyülekező.

Ahogy szurkolóink tudhatják, a beléptetés némi időt vesz igénybe, eztért kérjük, hogy a torlódások megelőzése érdekében ne hagyják az érkezét az utolsó percekre. Sokan lemaradhatnak az első percekről, ha mindenki közvetlenül a találkozó előtt szeretne bejutni a nézőtérre.

Már pedig érdemes lesz eljönni, és nem csak azért, mert a csapatunk Sopronban is megmutatta, hogy megérdemli a kitartó biztatást, támogatást. A sorozatterheléstől egyre fáradtabb játékosok az utolsó negyedben megmutatták, hogy a megszokottnál gyengébb dobóteljesítménnyel is lehet nyerni idegenben. Akkor, ha szívből, teljes odaadással játszanak és mindent kitesznek a pályára, így pótolva sérült társaikat is.

Ezzel a hozzáállással és a hazai veretlenséggel nem csak Magyarországon vívott ki tiszteletet Teo Csizmics legénysége. Egyre inkább számítunk és számolnak velünk Európában is. A kupa kiírójának, a FIBA-nak a honlapján is több írásban megjelenik a csapatunk. Az utolsó kör előtti esélylatolgatás fotójaként csapatkapitányunk, Ferencz Csaba egyik mozdulata látható, és külön írásban méltatják csapatunkat azok között a gárdák között, amelyek nem csak a FIBA Europe Cup mezőnyében szerepelnek jól, de hazájuk bajnokságát is vezetik. A cikkben látható az a videó, amely a piros-feketék és a szurkolótábor közös, soproni örömét örökítette meg. A Gravelines elleni diadal után pedig a szurkolótáborunkat méltatta az oldal, hogy ilyen támogatással csak győzni lehet az oroszlánbarlangunkban.

Szóval egyre inkább komolyan vesznek minket, és egyre inkább tisztelik sportcsarnokunkat, a nálunk tapasztalható egyedi atmoszférát. Azt a hangulatot, amelytől még az addig magabiztosan menetelő franciák keze is megremegett. Teremtsünk megint olyan hangulatot, amelytől a holland csapat játékosai is elvesztik magabiztosságukat, amely után ők is tisztelettel nézhetnek majd körül, mint tették azt korábban mások is. Az idén, tavaly, vagy épp a 90-es években.

Egy hete csodálatos látvány volt a pirosba öltözött nézőtér, borítsuk most is pirosba a csarnokot!

Szurkoljunk együtt azért, hogy a csapatunk még erősebben vethesse meg a lábát az európai mezőnyben, hogy még nagyobb tiszteletet vívhassunk ki városunknak, a magyar kosárlabdázásnak azzal, hogy ott leszünk a FIBA Europe Cup második körében!

Hajrá Körmend, hajrá MTE!