Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója szeptember 21-én a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen tartott igazgatói szemlét.

Az igazgatót felsorakozott tűzoltóállomány, valamint Király Lajos tűzoltó ezredes, kirendeltségvezető fogadta a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen. Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes köszöntötte az állományt, majd megtekintette a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárműállományt, illetve annak felszereléseit.

Tájékozódott a beavatkozó állomány képzéseinek rendjéről, a szolgálatszervezésről, ezt követően pedig a kirendeltség hivatali állományának munkájáról kért jelentést. A felügyelők részletesen ismertették a tűzoltósági, polgári védelmi, iparbiztonsági szakterület, a hatósági osztály tevékenységét, külön kitérve a katasztrófavédelmi megbízott által végrehajtott feladatokra, végül meghatározta a következő, őszi-téli időszak fő irányvonalait.

Külön kiemelte a szabadtéri égetésre vonatkozó szabályok betartatását, a mustgáz-mérgezéses balesetek megelőzését, az összehangolt, integrált hatósági ellenőrzéseket, továbbá felhívta a figyelmet az őszi időjárásra, illetve az ebből adódóan esetlegesen előforduló – hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék, villámárvíz, szélvihar – beavatkozásokra való felkészülésre.

Fotó: Csejtei Balázs tű. zls., Vas MKI