Végéhez közeledik a körmendi kórház felújítása, amely az elmúlt fél évszázad legjelentősebb egészségügyi fejlesztése a városban. A másfél milliárd forintból megújuló intézmény a próbaüzem után magas színvonalon fogja tudni kiszolgálni nem csak a körmendieket, hanem a térség minden lakóját. Nem csak az épület újul meg, hanem a kórház eszközparkját is modernebb darabokra cserélik. Ezzel pedig korszerű sebészeti ellátás, krónikus belgyógyászati osztály, egynapos sebészet és aktív belgyógyászati osztály fog működni a megújuló kórházban. Az aktív belgyógyászati ágyak szükségességét Bebes István polgármester többször hangsúlyozta és tolmácsolta az illetékesek felé. A kéréseket befogadták, így ígéret érkezett arra, hogy nem marad aktív belgyógyászati osztály nélkül a körmendi kórház.

A Fidesz és a Fidelitas körmendi csoportjai ugyanakkor sajnálattal veszik tudomásul, hogy bizonyos szervezeteknek és politikusoknak nem a fejlődés támogatása, és az előremutató javaslatok megfogalmazása a céljuk, hanem az, hogy mindenáron támadni tudják a város vezetését.

A Jobbik ugyanis a migrációs kérdésben történt csúfos leszerepelése után ismét támadást indított a körmendi kórház fejlesztése ellen. Sajnáljuk, hogy a szélsőjobboldali szervezet továbbra sem abban érdekelt, hogy Körmend folyamatosan fejlődjön, hanem abban, hogy a saját pártjuk politikai céljait maradéktalanul kiszolgálják.

Javasoljuk a Jobbik képviselőinek, hogy az önös politikai érdekeiket szolgáló akciók helyett az energiájukat fordítsák reális és konstruktív javaslatok megfogalmazására, valamint a körmendi lakosok valódi képviseletére! Amennyiben nem tudnak hozzátenni a város gyarapodásához, legalább ne próbáljanak meg gátat szabni a fejlődésnek.

Fidesz és Fidelitas Körmendi Szervezetei