A Jobbik mindent elkövet azért, hogy visszaállítsák a körmendi kórházban a szülészet-nőgyógyászatot és az aktív belgyógyászatot.

Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy az előző Orbán-kormány 2012-ben funkcióváltásra, hatékonyságra hivatkozva egyetlen tollvonással megszüntette szülővárosában, Körmenden a szülészet-nőgyógyászatot és az aktív belgyógyászatot. A kormánypárti propagandagépezet minden igyekezete ellenére a Vas megyében élők is nap mint nap szembesülnek azzal, hogy romokban hever az egészségügy.

A Jobbik körmendi választókerületi elnöke úgy gondolta, hogy az egészségügyről akkor tud igazán reális, átfogó képet kapni, ha személyesen győződik meg a kórházakban tapasztalható állapotokról, a betegek és az egészségügyben dolgozók mindennapjairól. Így töltött el Magyar Zoltán frakciótársával három napot a budapesti Nyírő Gyula Kórházban. Tisztában volt vele, hogy a magyar egészségügyben áldatlan állapotok uralkodnak, de az önkéntes munka során szerzett benyomásai még inkább elszomorították. Sajnálatos, hogy a kormánypárti képviselők nem látogatnak el ezekbe az intézményekbe, legfeljebb protokolláris események erejéig.

Auer Miklós, a Jobbik körmendi önkormányzati képviselője kiemelte: a Fidesz mindeközben soha nem látott fejlesztésekről beszél az egészségügy területén, de a valóság mást mutat. A Jobbik négy évvel ezelőtt minden lehetséges eszközzel tiltakozott a leépítések ellen: Bana Tibor parlamenti felszólalásai mellett tüntetést szerveztek és aláírásokat is gyűjtöttek a körmendi kórházért. A térségben élők akkor és a legutóbbi aláírásgyűjtés alkalmával is szinte egyöntetűen álltak ki az intézményért, de a kormány semmibe vette a véleményüket.

A Jobbik helyi önkormányzati képviselője aláhúzta: a nagy csinnadrattával bejelentett beruházások sem úgy valósulnak meg, ahogyan azokat megígérték, hiszen folyamatosan tologatják a határidőt. A jelenleg zajló körmendi felújítások kapcsán fideszes politikusok ígéretet tettek az aktív belgyógyászat visszaállítására, de ez továbbra is kérdéses. Ugyanakkor a szakmai egyeztetések és a visszajelzések alapján egyértelműen kijelenthető: a kormánypárti politikusok állításával ellentétben a szülészet-nőgyógyászatra is szükség van a térségben.