„Arra biztatunk mindenkit, hogy mondjon nemet a kötelező betelepítési kvótára” – sajtótájékoztatót tartott a Fidesz és a Fidelitas körmendi szervezete

Sajtótájékoztatót tartott hétfőn a Fidesz és a Fidelitas körmendi szervezete, amelynek témája az október 2-i kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazás volt. Molnár Dániel a Fidelitas helyi vezetője beszédében kiemelte, hogy Európa példátlan migrációs nyomással néz szembe, hiszen csak tavaly 1,5 millió illegális bevándorló érkezett az Unió területére. A migrációs hullámnak azonban még nincs vége, hiszen további milliók próbálnak meg bejutni különböző módon a kontinensünkre, a jobb megélhetés reményében.

„A magyar kormány felismerte a modern kori népvándorlás veszélyeit. Felismerték, hogy ha nem cselekszünk, akkor a migráció okozta közvetlen és közvetett problémák szétfeszítik a kontinenst és vele együtt a teljes Európai Uniót. „- hangsúlyozta az ifjúsági szervezet elnöke.

Véleménye szerint a népszavazás a legjobb módja annak, hogy megüzenjük Brüsszelnek: Magyarország nem kér a kötelező betelepítési kvótából. Magyarország ugyanis egy ezer éves keresztény gyökereken nyugvó ország, amiből ezt követően sem fognak engedni.

Tóth Gábor a Fidesz körmendi alelnöke beszédében kitért Körmend speciális helyzetére, hiszen a kormány ideiglenes befogadó állomást létesített Körmenden, tehermentesítendő a többi települést. A városi képviselő elmondta, hogy nem örültek a kialakult helyzetnek, Bebes István polgármester pedig többször tiltakozott a kormánynál a tábor megnyitása ellen. Mikor azonban nyilvánvalóvá vált, hogy az önkormányzatnak nincs mozgástere a tábor ügyében azon kezdtek el dolgozni, hogy milyen intézkedések szükségesek ahhoz, hogy garantálni tudják a körmendi emberek biztonságát, és azt, hogy a helyiek a lehető legkevesebbet érzékeljék a tábor működéséből.

„A tapasztalatok egyértelműek: az intézkedések sikeresek voltak, hiszen azóta sem történt semmilyen a migránsokhoz köthető bűncselekmény a városunk területén. A város vezetése tehát jelesre vizsgázott a migrációs válság kezelésében.”- jegyezte meg Tóth Gábor.

A Fidesz és Fidelitas szervezetei szerint azonban hiba lenne, ha a körmendi helyzet és a betelepítési kvóta esetleges bevezetése utáni helyzet közé egyenlőségjelet tennék. A jelenlegi állapot ugyanis ideiglenes, és az is Látható, hogy az ide érkező migránsok nem maradnak a városban, hanem rövid idő elteltével haladnak tovább a saját céljaik felé. A betelepítési kvóta azonban egy teljesen új helyzetet teremtene az országban, hiszen az ide telepítendő több tízezer bevándorló véglegesen Magyarországon maradna. Ezzel pedig véleményük szerint felszínre kerülnének azok a kulturális és társadalmi ellentétek, amelyek Nyugat-Európában már szinte mindennaposak. Éppen ezért mindenkit arra buzdítanak, hogy menjenek el október 2-án, és szavazzanak nemmel a kötelező betelepítési kvótára.

A szervezetek képviselői újságírói kérdésre elmondták, hogy álságosnak és kétszínűnek tartják a Pro Körmend népszavazás ügyében tanúsított álláspontját.

„Mindannyian emlékezhetünk rá, amikor képviselőjük még a kórházi ágyszámokat szerette volna növelni az ide érkező migránsok jobb ellátása miatt. Sőt a képviselő a Belügyminisztérium tulajdonában lévő Rendészeti Szakközépiskolát alkalmasnak nyilvánította ideiglenes befogadó állomás működtetésére. Azóta persze már a politikai haszon reményében megváltozott a véleménye.”- tette hozzá Molnár Dániel.

Az ifjúsági szervezet elnöke több mint érdekesnek nevezte azt is, hogy egy olyan szervezet nevezi a polgármestert és a Fideszt globalistának, amelynek városi képviselője hosszú éveken keresztül az SZDSZ színeiben szolgálta ki a külföldi érdekeket és a multinacionális nagytőkét, néhány tagjuk pedig a mai napig szekértolója annak a balliberális összeborulásnak, amely a népszavazás bojkottjára szólítja fel a magyar embereket.

Tóth Gábor szerint pedig ideje lenne, hogy a Pro Körmend képviselője tisztázza a szerepét a kézilabda csarnoknál történtek ügyében, az ugyanis a mai napig nem egyértelmű.