A Videoton a második félidőben lőtt három góllal magabiztosan győzte le szombaton a Szombathelyi Haladást a felcsúti Pancho Arénában, a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.

OTP Bank Liga, 8. forduló:

Videoton FC – Szombathelyi Haladás 3-0 (0-0)

Felcsút, 2183 néző, v.: Solymosi

Gólszerzők: Stopira (51.), Feczesin (72.), Géresi (89.)
Sárga lap: Kovács L. (55.), Halmosi (58.)

Videoton: Kovácsik – Nego, Vinícius, Fejes, Stopira – Pátkai, Juhász – Oliveira (Suljic 79.), Lazovics, Géresi – Feczesin

Haladás: Király (Rózsa 74.) – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Iszlai, Kovács L. – Williams, Rácz B. (Dombi 85.), Halmosi – Ars (Tóth M. 62.)

A forduló előtt harmadik helyen álló Haladás lendületesen kezdte a találkozót, a tizedik percben Ars a vezetés megszerzéséhez is közel állt. Ezután a hazaiak átvették a játék irányítását, de igazi gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk Király kapuja előtt egészen az első félidő utolsó percéig, amikor Pátkai fejelt a vendégkapus kezébe.

A fordulást követően fokozta a nyomást a Videoton, és egy szögletrúgás után Stopira góljával megszerezte a vezetést. A következő negyedórában a fehérvári együttes az újabb gólért, a Haladás az egyenlítésért támadott: a vendégek álltak hozzá közelebb, amikor egy kontratámadás végén Polgár eltalálta a kapufát. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kihagyott helyzet "megbosszulta magát", mert a hazaiak egy formás támadás végén Feczesin fejesével megduplázták előnyüket. A székesfehérvári győzelmet Géresi biztosította be.

Az OTP Bank Liga 8. fordulójának eredményei:

Videoton FC – Swietelsky Haladás 3-0
Debreceni VSC – Újpest FC 2-1
Mezőkövesd Zsóry – FC-Budapest Honvéd 3-1
Gyirmót FC – Diósgyőri VTK 1-0
Vasas FC – Paksi FC 1-0
MTK Budapest – Ferencváros 2-1