A tanévkezdés kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a Jobbik ismertesse néhány, kimondottan a magyar fiataloknak szóló elképzelését.

Bana Tibor országgyűlési képviselő azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy a Jobbik számtalan konkrét javaslatot fogalmazott már meg az Országgyűlésben, melyekkel az ifjúság helyzetén szeretnének javítani. A skála rendkívül széles: az ingyenes internettől a környezetvédelem területén keresztül az elvándorlás megállításáig rengeteg témában fogalmaztak meg konstruktív elképzeléseket, emellett rendkívül sikeres volt a szervezet Hallasd a hangod! kampánya is, melynek során a párt politikusai bevitték a fiatalok hangját a Parlamentbe.

A Jobbik körmendi választókerületi elnöke felsorolta azokat az elképzeléseket, amelyekkel tervezhetőbbé tennék egy fiatal életét. A teljesség igénye nélkül kitért az államilag támogatott otthon- és bérlakás-építési programra, a felsőoktatás rendbetételére, a fiatalok után járó munkába állási járulékkedvezmény növelésére, a szociális és tanulmányi ösztöndíjak emelésére, a szakmai gyakorlati helyek bővítésére, az első nyelvvizsga ingyenessé tételére, a diákmunka körüli visszaélések felszámolására, a közoktatás átalakítására és a diákok túlterheltségének csökkentésére, a családi pótlék kiterjesztésére a felsőoktatásban tanulókra, valamint az ifjúsági törvény megalkotásának és a fiatalokra szánt források rögzítésének fontosságára.

Takó Péter, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának Vas megyei szervezője azzal kezdte mondandóját, hogy a Jobbik Körmendi Ifjúsági Tagozata nagy örömmel fogadta, amikor Körmend Város Önkormányzata bejelentette: Ifjúsági Kerekasztalt alakítanak. A város vezetése azonban kinyilvánította: pártok ifjúsági szervezetei nem vehetnek részt a kerekasztal munkájában. Nyilvánvaló volt, hogy a pár hónappal korábban újjáalakuló helyi Jobbik IT miatt tették ezt a kitételt. A Körmendi Jobbik IT kiemelt feladatának tartja a fiatalok problémáinak megoldását, amit bizonyít, hogy a Körmendi Jobbik 2014-es önkormányzati választási programjában külön pontokban szerepeltek az ifjúságra vonatkozó tervek.

A körmendi önkormányzat több százezer forintot szavazott meg a kerekasztal működésére, amely ennek ellenére gyakorlatilag észrevehetetlen a városban. A közösségi médiában sem aktívak, pedig ezen a fórumon a legkönnyebb elérni a fiatalokat. Facebook-oldalukon mindössze egy versmondás megszervezésével dicsekednek, március 16-a óta nem frissült az oldaluk. Lehetőséget kaptak a város vezetésétől arra is, hogy aktívan részt vegyenek a Társadalmi Ügyek Bizottságának munkájában, azonban sajnos nemhogy kezdeményező, aktív részvételről nem beszélhetünk, hanem szomorúan megállapíthatjuk a tényt, hogy Csendes Máté elnök mindössze egyszer jelent meg a bizottság ülésén, akkor sem futotta még egy hozzászólásra sem.

A Körmendi Jobbik IT elnöke elmondta: a helyi ifjúsági élet felpezsdítése érdekében kiemelt fontosságúnak tartanák a felsőoktatási képzés visszahozatalát Körmendre, kihelyezett karok formájában. A jobbikos vezetésű Ózd városa éppen idén ért el nagy előrelépést a felsőoktatás helyi újraindításában, az általuk járt út követendő lenne Körmend számára is. Fontos továbbá új és korszerű játszóterek létesítése, a meglévők korszerűsítése és védelme a rongálóktól, egy KRESZ-park létrehozása, a sportolási lehetőségek bővítése és hagyományőrző rendezvények szervezése.

Bár történtek előrelépések bizonyos területeken, ezek egyike sem az Ifjúsági Kerekasztal működéséhez köthető, melyről a lakosságnak semmi információja sincs, annak ellenére, hogy az önkormányzat nem kevés forrást szavazott meg a szervezet működésére! Nagyon reméljük, hogy nem csak egy papíron működő szervezetről van szó, amelyből kirekesztették a valóban cselekedni akaró és tudó körmendi nemzeti érzelmű fiatalok dinamikusan növekvő közösségét.  A napokban levélben fordulunk Csendes Máté elnök úrhoz azért, hogy ismét felajánljuk segítségünket a helyi fiatalok szolgálatában, továbbá, hogy számoljanak be a körmendi fiataloknak az eddig elért eredményeikről, valamint terveikről – zárta szavait Takó Péter.