A Fidelitas Körmendi Szervezete közleményben tiltakozik a körmendi Jobbik IT mai sajtótájékoztatóján elhangzott valótlanságok és támadások miatt. Takó Péter elnök és Bana Tibor országgyűlési képviselő kirohanása az Ifjúsági Kerekasztal ellen méltatlan egy magát komolynak gondoló politikai szervezettől.

Az ifjúsági szervezetet nem a mi tisztünk megvédeni (ezt bizonyára megteszik saját maguk is), amellett ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül, hogy egy politikai párt egy önszerveződő, tehetséges és fiatal középiskolásokból álló társaságot próbál meg befeketíteni, politikai haszonszerzés céljából. Ez a fajta politizálás egyébként a szélsőjobboldali szervezet védjegyévé vált az évek során.

Takó Péter a sajtótájékoztatón azt állította, hogy a kerekasztalnak azért nem lehet tagja párt, vagy ahhoz köthető civil szervezet, hogy a Jobbik Ifjúsági Tagozata ne vehessen részt annak munkájában. Az Elnök Úr bizonyára szeretné, ha mindig minden róla szólna, és körülötte forogna a világ, de el kell, hogy keserítsük: nem így van. Az Ifjúsági Kerekasztal tagjai teljesen szabadon alkották meg a működési feltételeiket, és határozták meg a lehetséges tagok körét. A Fidelitas szervezete is szívesen részt venne a kerekasztal munkájában, mi azonban elfogadjuk a fiataloknak azon érvét, hogy nem szeretnék, ha politikai pártok csatározásának színhelye lenne a közösségük. A mi szervezetünk megértette, hogy vannak olyan szerveződések, amelyek nem kívánnak belefolyni a helyi, vagy országos politikába, és szeretnének teljesen függetlenül működni. A szélsőjobboldal képviselői azonban képtelenek elfogadni, ha valami nem róluk szól, és mások nem úgy táncolnak, ahogyan ők fütyülnek.

A sajtótájékoztatón természetesen most sem maradhatott el a Jobbiktól már megszokott hangzatos, ugyanakkor minden realitást nélkülöző javaslatok megfogalmazása. Abban már most biztosak lehetünk, hogy a ki tud nagyobbat mondani verseny e havi győztese ismét a Jobbik soraiból fog kikerülni. Az egyetemi képzés hiányát kérik ugyanis számon a városvezetésen, holott ennek a megvalósítására nagyjából annyi az esély, mint, hogy holnaptól Körmend lesz Magyarország fővárosa. Azzal az Ózddal és annak jobbikos polgármesterével példálóznak, akinek vezetése alatt az önkormányzat egy olyan diszkót működtetett, amely több milliós kárt okozott a településnek. Szerintük ez a felelős ifjúságpolitika.  Szerintünk pedig az, ha meghallgatjuk a fiatalokat, és kikérjük a véleményüket az életüket meghatározó kérdésekben, és nem a politikai élet szereplői akarják megmondani nekik, hogy mit gondoljanak és miként cselekedjenek.

Fidelitas Körmendi Szervezete

Körmend, 2016.09.01.