A második félidő három kontrája három pontot ért a körmendieknek

A mérkőzés előtt kiderült, hogy Tamási Roland, Balogh Tamás, Catomió Balázs, Bezdi Dominik mellé még Tóth Dominik és Baranyai Áron is távol lesz, így két cserével a kispadon állt fel a rangadóra a répcelaki csapat.

Az mérkőzés első negyed órája tapogatódzással telt el, a körmendieknél is voltak hiányzók, hisz a vendég kispadon sem volt több csere, mint hazai oldalon, tehát ők sem rohantak fejjel a falnak.

Aztán ahogy telt az idő, a hazai csapat egyre bátrabban játszott, Csordás beadásai révén két lehetőség maradt kihasználatlanul, az első helyzetben Németh Gábor közelről a védőt találta telibe, majd a beadás centikkel ment el Tóth Dávid feje és a bal kapufa mellett.

Az első játékrészben a hazai középpálya jól szűrte meg a körmendi próbálkozásokat, a vendégek nem tudtak értékelhető támadást felmutatni, viszont az ebből megszerzett labdákkal megpróbált a répcelaki csapat támadásokat építeni és ezeket a vendég védők több esetben csak szabálytalanságok árán tudták megállítani.

Az első félidő fegyelmezett, taktikus, lelkes játékával a hazai szurkolók méltán lehettek optimisták a folytatást nézve, így az első játékrész végén senki nem gondolta volna azt, ami aztán a második félidőben történt.

A Répcelak megpróbált nyomást gyakorolni a körmendiekre, és bátran játszott, viszont hátul a védelem sebezhetővé vált, az első félidő fegyelmezett játéka után, most hibázott több ízben is a csapatuk, hisz az eladott labdákból a vendégek a szokásosnak mondható indításokkal a védelem mögé tudtak kerülni.

Az 54. percben egy labdaszerzést követően a védők mögé ívelt labdára Takács Ádám lépett ki a védők között, majd senkitől sem zavartatva higgadtan a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. 0:1

A gólt követően a vendégek visszaálltak, két sorban felálltak a kapu előtt, és várták azt a pillanatot, amikor ismét a hazai védelem mögé juthatnak.

A répcelakiak próbálkoztak, megpróbáltak mindent, de a támadások elhaltak a vendég védelem gyűrűjében.

Aztán a 68. percben megint egy indítást követően a hazai védelmet átívelve jutottak helyzetbe a körmendiek, a répcelaki kapus, Gyécsek későn lépett ki a kapuból, így a támadó lábát érte el a labda helyett, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A büntetőt Török Gergő a bal alsó sarokba gurította. 0:2

A hazaiak nem adták fel, megpróbáltak szépíteni, de a körmendi védelem hárítani tudta a répcelaki próbálkozásokat, majd a mérkőzés hajrájában, a 83. percben Niksz Tamást indították a bal oldalon, megverte védőjét, majd a kapusra vihette a játékszert, csinált egy cselt, majd közelről a kapuba passzolta a labdát. 0:3

Az utolsó percek meddő hazai mezőnyfölénnyel teltek, de említésre méltó esemény már nem történt, így a második játékrészben jól kontrázó körmendi csapat megérdemelten vitte el a bajnoki pontokat, amihez gratulálunk nekik.

A répcelakiak középpályája hiába tett meg mindent a mérkőzésen, Balikó Benjamin, Szabó Bence, Harkai Dani, Tóth Dávid rengeteget futott és sok labdát szerzett, sőt mezőnyfölényt is ki tudott harcolni, de a védelem ebben a felállásban sebezhető volt, amit a második félidőben a rutinos vendégek ki tudtak használni. Gyakorlatilag mind a három találatot hosszú indítás előzte meg, amit nem tudott hatástalanítani a hazai védelem.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

http://adatbank.mlsz.hu/pr01/p01_jegyzokonyv_nez.asp?p_merk_id=1166113

További képek a mérkőzésről:

https://www.facebook.com/fix1970/photos/?tab=album&album_id=891663727631442

Tudósított és a fényképeket készítette: Finta László.