A körmendi Ferencz Csaba 14 pontot dobott

A magyar férfi kosárlabda-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozat előtti utolsó felkészülési mérkőzésén három ponttal kikapott szerdán az osztrák csapattól Kecskeméten.

Stojan Ivkovic szövetségi kapitány együttese előzőleg háromszor alulmaradt Montenegróval szemben, majd Kolozsváron kikapott Bulgáriától, de megverte a románokat és az észteket, aztán Setubalban vereséget szenvedett a portugáloktól és a hollandoktól is.

A kecskeméti meccsre mindenki felépült korábbi betegségéből vagy sérüléséből, így a Spanyolországban légióskodó Hanga Ádám és a honosított Jones Jarrod is rendelkezésre állt. Az első negyed a jobban védekező vendégeké lett, aztán a folytatásban feljavultak a magyarok, a nagyszünetben mégis az ellenfél vezetett 26-24-re.

A második félidő 6-0-ás magyar rohammal indult, ebben a negyedben az Ivkovic-gárda csaknem annyi pontot szerzett, mint az első kettőben összesen. A hajrában aztán 51-46-ról az osztrákok egy 11-0-ás sorozattal fordítottak, ezt a hátrányt a magyar válogatott ledolgozta (61-61), de vendégek végül kicsikarták a győzelmet. A magyar csapat legjobb dobói Vojvoda Dávid (16 pont) és Hanga Ádám (15) voltak.

Eredmény:

Magyarország-Ausztria 61-64 (12-17, 12-9, 21-15, 16-23)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Magyarország: Wittmann 6/3, Hanga 15/3, Vojvoda 16/9, Jones 4, Keller 2 csere: Tóth Á. -, Ferencz 14/12, Perl 4, Eilingsfeld -.

Az Eb-selejtezők programja:

augusztus 31.: Magyarország – Nagy-Britannia, Kecskemét
szeptember 3.: Magyarország-Luxemburg, Sopron
szeptember 7.: Macedónia-Magyarország, Szkopje
szeptember 10.: Nagy-Britannia – Magyarország, London
szeptember 14.: Luxemburg-Magyarország, Luxembourg
szeptember 17.: Magyarország-Macedónia, Szolnok

Fotó: Ujvári Sándor (MTI)