A Diósgyőr látványos és lendületes futballal három góllal legyőzte a Haladást a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában.

A DVTK szombati sikerével már a legutóbbi hat hazai bajnoki találkozóján veretlen, és sorozatban négyet meg is nyert saját közönsége előtt, míg a szombathelyi csapat egymás után a negyedik idegenbeli mérkőzését veszítette el.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

Diósgyőri VTK – Szombathelyi-Swietelsky Haladás 3-0 (1-0)

Diósgyőr, 4000 néző, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Elek (12., 72.), Novothny (53.)
sárga lap: Okuka (68.), Elek (74.), James (90.), illetve Kovács L. (14.), Ugrai (68.)

Diósgyőr: Rados – Okuka, Lipták, Tamás, Nemes – James – Barczi (Egerszegi, 83.), Koman (Nikházi, 56.), Elek, Bognár I. (Bacsa, 73.) – Novothny

Szombathely: Király – Schimmer, S. Wils, Jagodics (Angyal, 28.), Bosnjak – Kovács L. (Németh M., 72.), Iszlai, Medgyes (Martinez, 82.) – Williams, Gaál, Ugrai

Lendületesen kezdett a Diósgyőr, ennek eredményeként gyorsan megszerezte a vezetést, majd a folytatásban is támadásban maradt és további helyzeteket alakított ki, míg a Haladás ritkán jutott el a hazaiak kapujáig.

A szünet után sem változott egy darabig a játék képe, a DVTK sorozatban vezette támadásait és csakhamar növelte is az előnyét. Aztán a szombathelyieknek is akadt gólszerzési lehetőségük, de a félidő közepén a Diósgyőr Elek második találatával végleg eldöntötte a három pont sorsát. A hazai csapat sokkal jobban játszott ellenfelénél, így teljesen megérdemelten győzött.