TEK-akció zajlik egy óbudai iskolánál - Budapest, 2015. december 9., A Terrorelhárítási Központ akciója az óbudai British International School közelében 2015. december 9-én. MTI Fotó: Mihádák ZoltánBombafenyegetés miatt intézkedik a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége a főváros III. kerületében lévő Kiscelli közben található iskolában – erősítette meg a rendőrség szerda délután az MTI-nek a korábbi híreket.

Korábban több hírportál arról írt, hogy a budapesti Kiscelli közben található British International Schoolt bombariadó miatt ürítették ki.

Az M1 aktuális csatorna tudósítója a helyszínről jelentkezve arról számolt be, hogy a TEK és a rendőrség lezárták az iskolába vezető utat és annak 2-300 méteres körzetét. Az M1 információi szerint óra közben a tanárok egy "biztonságos" terembe terelték a diákokat és felhívták a szülőket, hogy mielőbb menjenek értük. Más információk szerint egyes diákok a közeli Kiscelli Múzeumban várják szüleiket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében azt írta: a rendőrségre szerdán 8 óra 44 perckor érkezett bejelentés bombafenyegetésről. A BRFK és a TEK a helyszínen megtette a szükséges intézkedéseket. A rendőrség intézkedett az épület tűzszerészeti átvizsgálásáról.

Az esettel összefüggésben a BRFK III. kerületi Rendőrkapitánysága közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen – tették hozzá.