Körmendi DMTE-Komárom VSE 32-21 (15-10)

Körmend, Rendészeti sportcsarnok,58 néző
Jt: Tóth Johanna,Vámosi Vanda

Körmendi DMTE: Bertai Anett – Török Eszter (5), ADORJÁN KINGA (4), Németh Anita (1), Szabó Alexandra (4), Szalai Marietta (4), Matetits Gabriella (4) Csere: Anek Janka – Kiskós Kitti (6/6), Kisbalázs Vera, Cser Kitti (1), Bokor Kinga, Benedek Ágnes (2), Faragó Luca (1).

Vendég góllal indult a mérkőzés, de hamar fordítottunk. 7.p. (3-1). Majd fokozatosan növeltük a különbséget. Kijött a két csapat közti különbség, de nem vettük elég komolyan a meccset, így a félidő végén a Komárom visszajött 5 gólra.

A folytatásban sem változott a játék képe. 2-3 gólunkra csak egy jutott az ellenfél részéről. A vége sima lett, de nagyobb koncentrációval tetemesebb különbséget érhettünk volna el.

A tavalyi kaotikus évünkhöz képest jobb és tartalmasabb felkészülést tudtunk elvégezni. A keretünk is bővült. Visszatért a pécsi színekből Huszár Csenge. Játékba tudott állni az előző szezonban csak az edzéseket látogató Matetits Gabriella. Kisbalázs Vera személyében újabb beállós csatlakozott a kerethez, aki a védekezésben is sokat tud segíteni. Végül szezon közben érkezett Szalai Marietta a Büktől. Az Ő rutinja pedig sokat számít a csapatnak.

Már a felkészülés végén játszott edzőmérkőzéseken látszott, hogy sikerült jó formába hozni a csapatot és abban bíztunk, hogy a bajnokikon nagy önbizalommal fogunk szerepelni. Az első megmérettetésünkön jól is játszottunk, de a rutintalanságunk miatt otthagytuk a pontokat Veszprémben. Aztán egy szerencsés döntetlen itthon és egy szűk vereség idegenben. Ezek azt mutatták, hogy nem bízunk magunkban, nem hisszük el, hogy nyerhetünk.

Ezután jött a bajnokság utolsója és elsője elleni meccs, amelyek papírformát hoztak. Az önbizalmat a 2. és a 3. elleni meccsen szereztük meg, mindkettő döntetlennel végződött, de mindkétszer előnyből vesztettük el az egyik pontot.

Aztán a Celldömölk elleni meccsen megtörtént az áttörés, idegenből hozunk két pontot. Az utolsó hazain hoztuk a papírformát, így 50%-os lett a teljesítményünk, ami az utóbbi évek legjobbja. Helyezésben a tabella 5. helyén állunk.

Elmondhatjuk, hogy fokozatosan fejlődtünk ebben a szezonban.

Ezt várjuk a következő idényben is, szeretnénk pozitívra váltani a mérlegünket és megőrizni helyünket a bajnokságban.