Illegális bevándorlók a Szentgotthárdi Ipari Parkban lévő ideiglenes gyűjtőponton 2015. szeptember 19-én. (MTI-fotó: Varga György)A Belügyminisztériumban egyeztetett Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere és V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője Dr. Kontrát Károly miniszterhelyettessel és Csampa Zsolt önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkárral arról, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal nem telepít konténereket Szentgotthárd város területén lévő ideiglenes nyílt befogadóállomásra.

A Belügyminisztérium folyamatosan egyeztet Szentgotthárd vezetésével és ezúton megköszöni a település együttműködését. A korábbi, tömeges migráció okozta válsághelyzet kezelésére a Belügyminisztérium Szentgotthárd részére 7,5 millió forint támogatást biztosít. A regisztrációs pontok telítettsége esetében jelenleg Szentgotthárd tartalékhelyszínként szolgál.

A kormány minden eszközzel fellép a kötelező betelepítési kvóta ellen, nem kerül sor illegális migránsok visszafogadására, így a befogadóállomásokon történő elhelyezésére sem.