Ismeretlen okokból pánik tört vasárnap este a párizsi République (Köztársaság) téren, ahol ismét ezrek gyűltek össze, hogy a merényletek halálos áldozataira emlékezzenek.

A tér néhány perc alatt kiürült valamivel este 7 óra előtt, a környéken helikopterek köröztek.

A hírtelevíziók tudósítása szerint a környéken jelen lévő rendőrök szerint semmi gyanús nem történt. Egy bár közelében fiatalok petárdákat robbantottak, amit egyesek lövéseknek gondoltak, s ezért téves hírek terjedtek a tömegben és az emberek pánikszerűen kezdtek menekülni. Nagyon sokan a környékbeli kávézók, éttermek vagy lakóházak udvaraiba menekültek be.

Hasonló téves hír okozott riadalmat a nem messze található Marais zsidó negyed egyik legfőbb utcájában, a rue de Rosiers-ban is.

A pánik után azonban negyedóra múlva ismét megtelt a tér emberekkel.

Párizsban a rendkívüli állapot keretében jelenleg gyülekezési tilalom van érvényben. Ennek ellenére egész nap hömpölygött a csendes tömeg a belvárosban, óriási dugók alakultak ki, miután az emberek a támadások egymástól nem messze található helyszínei között zarándokolnak, virágokat, zászlókat, üzeneteket helyeznek el, mécseseket gyújtanak. Az emlékezők között nagyok sok kisgyerekkel érkező családot látni.

A République téren a köztársaságot szimbolizáló Marianne szobor körül is sokan könnyes szemmel, csendben emlékeztek meg az áldozatokról, a szobortól távolabb azonban kisebb csoportokban a La Marseillaise-t, a francia himnuszt énekelve és különböző szlogeneket – "Nem, nem, nem félünk", "Nem engedünk a szabadságból", "Visszatérünk a Bataclanba", azaz abba a koncertterembe, ahol legalább 89 embert öltek meg a merénylők péntek este – skandálva emlékeznek az emberek. A tömegben rengeteg állig felfegyverzett rendőrt látni, akik hármas csoportokban közlekednek, és szúrópróbaszerűen igazoltatják az embereket, de nem oszlatnak. A teret övező nagy utak mentén pedig rohamrendőrök furgonjai sorakoznak.

Vasárnap este számos templomban, köztük a párizsi Notre Dame-ban és a zsinagógákban is a párizsi merényletek áldozataira emlékeztek az istentiszteleteken.