Ötven diák kaphat lehetőséget a segédmotorkerékpár-vezetői engedély megszerzésére.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága a 2015/2016-os tanévre is meghirdette a „SuliMoped” programot. A Vas megyében immár harmadik alkalommal indult képzés keretében a 14. életévét betöltött ötven fiatal ingyenesen szerezhet segédmotorkerékpár-vezetői engedélyt.  A kezdeményezés leginkább a hátrányos helyzetű és/vagy kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező általános iskolás korosztályt célozza.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának döntése értelmében, az idei tanévben a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola, a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola, a Bői Általános Iskola, a vépi Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Szentgotthárd és Térsége Iskola Széchenyi István 5-8. Évfolyamos Általános Iskola diákjai kaphattak lehetőséget a programban történő részvételre. A képzésre jelentkezők kiválasztásának 2015. november 10-én a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola, 2015. november 11-én pedig a Szentgotthárd és Térsége Iskola Széchenyi István 5-8. Évfolyamos Általános Iskola adott otthont. Az országos szintű kezdeményezés helyi végrehajtását a Sárvári Rendőrkapitányság vezetője és a Körmendi Rendőrkapitányság vezetője indította útjára és nyitotta meg ünnepélyes keretek között az előválogatókat. Az „iskola rendőr”-ök és a főkapitányság rendészeti szakterületen szolgálatot teljesítő munkatársai mellett a „SuliMoped” megyei megnyitóját megtisztelte jelenlétével a TOPIDO Kft. vezetője is. A gyakorlati ismeretek megfelelő szintű elsajátításában az idei évben is a szombathelyi cég munkatársai nyújtanak majd segítséget a diákoknak. Az oktatási intézmények a gyakorlati helyszín biztosításával is támogatták a program eredményes végrehajtását.

Nagy volt az érdeklődés a kezdeményezés iránt a gyerekek és a szülők részéről egyaránt. A megkérdezettek mindegyike érezte magában a kellő kitartást és szorgalmat a program eredményes befejezéséhez. A diákoknak elméletben és gyakorlatban kellett tudásuk legjavát nyújtaniuk ahhoz, hogy az ötven legjobban teljesített között lehessenek, akik részt vehetnek majd a képzésen. Mivel az elméleti anyag egy részét a gyermekeknek önképzés keretében kell majd elsajátítaniuk, a kiválasztás során kiemelten fontos volt az érintett korosztállyal foglalkozó pedagógusok javaslata is, hiszen ők azok, akik nap, mint nap találkoznak tanítványaikkal. Éppen ezért hiteles képet tudnak adni a gyermekek szorgalmáról, terhelhetőségéről, érettségéről. A képzés során fontos a család, a szülők támogató hozzáállása, mivel a felkészülés iskolában töltött időn kívül zajlik. Így a program egyfajta alternatívát is nyújt a kiválasztott diákok szabadidejének hasznos eltöltéséhez.

A főkapitányság munkatársai eredményes felkészülést kívánnak a legjobbaknak!