November 10-én az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola 2.a osztálya Márton napot tartott.  A gyerekek papírból libát készítettek, amit ügyesen ki is díszítettek. A délután második felében Szent Mártonról szóló kvízkérdésekre került sor. Nagy örömünkre a tanulók alaposan felkészültek a témából. A jó hangulatú osztályprogramot egy kis evéssel-ivással zártuk.

Az 1. b-sek kétnapos projekt keretében dramatizálás –bábjáték formájában ismerték meg Szent Márton történetét. Szívesen kapcsolódtak be és formálták saját elképzelésük szerint az eseményeket.

Majd puzzle segítségével ismertük meg a naphoz kapcsolódó állatot. A történetet vetélkedő formájában tudatosították és rögzítették magukban. Rajzóra keretén belül eleséget -kukoricás képet- készítettek különböző alapanyagok és technikák segítségével. A délutáni foglalkozásokon libás alkotások készültek síkban és térben is. A közmondásnak:"Aki Márton napján libát nem eszik, egész évbe éhezik” eleget téve libamájkrémes kenyeret fogyasztottak lilahagymával. A másik foglalkozás végén pedig belengte az osztálytermet a finom epres tea és a libatepertős pogácsa illata. Nagyon jól érezték magukat a gyerekek ezeken a programokon, és sok ismeretet szereztek Szent Mártonnal kapcsolatban a játékos foglalkozásokon.

Képek az iskola galériájában megtekinthető >>>