Forrás: fibaeurope.comJó kezdéssel vezettek is a piros-feketék, és a szünetben is csak 11 pontos hátrányban voltak a francia listavezető otthonában. Bár magabiztosan nyertek a házigazdák, a Körmendet sem érheti szó, hiszen a csoportban eddig a legszűkebb vereséget szenvedték el az ASVEL-től. – írja a vasi klub facebook oldala.

ASVEL Basket – Egis Körmend 83–64 (25–17, 18–15, 28–14, 12–18)

Lyon (FRA), FIBA Europe Cup mérkőzés, 4000 néző V: Milojevic (macedón), Baldini (olasz), Castillo Larocca (spanyol)

ASVEL Basket: NEWBILL 9/3, Meacham 9/9, Kahudi 6, ANDERSEN 11/3, Chassang 4 Csere: LANG 10/3, Watkins 8, CHOQUET 12/12, Gombauld 6, Lighty 8, Galliou – Vezetőedző: John David Jackson

Egis Körmend: PERRY 20/9, CHANNELS 10/3, Ferencz 5/3, DICKERSON 13/3, Duinker 4 Csere: KATURA 10/9, Tóth N. -, Lakosa -, Farkas 2, Németh – Vezetőedző: Teo Csizmics

Az eredmény alakulása: 5. p.: 9-9. 9. p.: 21-13. 16. p.: 35-25. 20. p.: 43-32. 24. p.: 50-38. 27. p.: 61-39. 34. p.: 75-48. 39. p.: 81-59.

Mindkét gárda 6-1-es mutatóval vezeti a bajnoki tabellát hazájában, de a költségvetések és a bajnokságok színvonala között van némi differencia. A Tony Parker tulajdonában lévő csapat nem csak a csoportelsőségre, de a sorozat végső megnyerésére is esélyes. A mérkőzés elején ebből nem látszott semmi. Dickerson kosaraival vezetett a Körmend. Fordítottak a franciák, de a negyed közepén Perry hármasával egált mutatott a tábla. Aztán kimaradt néhány vendégtámadás, ellépett az ASVEL. Katura triplájával négyre zárkóztak a vendégek.

Teo Csizmics a 12. percben érezte úgy, hogy időt kell kérnie, 28-17-nél. Percekig ez állt a táblán, de az ASVEL tudott innen ellépni Choquet triplájával és Lang büntetőivel. .A negyed első kosarát Ferencz hármasa jelentette. Dickerson ziccerénél tíz volt a különbség, Jackson mester kért időt. Két hazai kettes után aztán megint Teo Csizmics.

Megrázta magát a Körmend, Katura hármasa adta meg a jelet. Dickerson és Perry is betalált, mínusz 18-ról 11-ig zárkóztak a vendégek.

A szünet után Perry hármasával már csak nyolc volt közte. Nyílt az olló, de Meacham után Katura is a harmadik tripláját dobta. A sorozatot a franciák folytatták három hármassal, 58-39-nél jött az újabb körmendi idő.

Perry újabb hármasával zárkóztak a vendégek, de Choquet már a negyediket dobta. Az ASVEL 25 pontos vezetésénél hullámzott az Astrobasket Aréna. Duinker zsákolt, de volt még idő válaszra, maradt a különbség az utolsó negyedre.

A Körmend is jobban védekezett, kevesebb kosár esett. Aztán Gombauld két kettese után megint a vendégek kértek időt. Lassan csordogált az idő, de néhány körmendi kosárral sikerült 24 pontig zárkózni. Perry kosarával pedig még kettővel közelebb. Channels hármasa pedig azt jelentette, hogy húszon belül zárt, tisztességgel helyt állt az ASVEL otthonában az Egis Körmend.

Mestermérleg:

John David Jackson: – Erősen igyekeztünk kezdeni, hogy megszerezzük a következő sikerünket. Készültünk Perry és Channels játékára külön, de ők így is ma jól teljesítettek. Mi nyugodtan, pontosan igyekeztünk játszani, a mérkőzés nagy részében ez sikerült is. Fontos siker volt ez nekünk a továbbjutás szempontjából.

Teo Csizmics: – Gratulálok a hazai csapatnak, az edző remek munkát végzett. Nagyon erős, remek csapata van, amelynek erejét mutatja, hogy a legjobb játékosai is csak 22-24 percet kell, hogy játszanak. Örülök annak, hogy a fiúk végig 100%-al küzdöttek, nem hagyták magukat. Ebben a helyzetben ez volt a legtöbb, amit tehettek.

A csoport másik mérkőzésén: Belfius Mons-Hainaut (belga)–Donar Groningen (holland) 90–76