Körmend, 2015. november 10. Sátorponyvákat pakolnak kamionra az illegális bevándorlók számára kialakított ideiglenes regisztrációs ponton a katasztrófavédelem munkatársai a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola udvarán 2015. november 6-án. A kihasználatlansága miatt megszüntetett pontról a sátrakat, tábori ágyakat és takarókat Szlovéniába szállítják. MTI Fotó: Varga GyörgyKihasználatlanságuk miatt lebontják a szentgotthárdi és körmendi ideiglenes regisztrációs pontokat, és az ottani eszközöket a szomszédos Szlovéniának adja át Magyarország – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő esti Híradójában. A két ország közötti megállapodás értelmében mintegy ezer tábori ágyat és ágyneműket juttatnak Szlovéniába.

Balogh Nikoletta Vas megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta: hétfő délután Szentgotthárdról több mint 600 ágyat pokrócokkal és lepedőkkel, továbbá mintegy 60 sátrat raktak kamionra. A második ütemben Körmendről kedden indul a segélyszállítmány – tette hozzá.

Hétfő reggel 50 rendőr tíz gépjárművel indult Szlovéniába, Mariborba, illetve Muraszombatra, ahol a szlovén rendőrökkel közösen dolgoznak majd, feladatuk a közrend fenntartása, a bűncselekmények és szabálysértések megelőzése lesz.