Álmos kezdés és tíz ponttal elvesztett első negyed után öt perc alatt eldöntötte a mérkőzést az Egis Körmend. A feljavult védekezéssel nem tudott mit kezdeni a Nyíregyháza. Bár Malcolm Miller parádézott a vendégeknél, de ez kevés volt a sok jó egyéni teljesítményt felmutató hazaiak ellen. Ferencz, Dickerson, Channels és Tóth Norbert is remekelt, a második félidőben Perry is okosan játszott, simán nyert a Körmend. – írja a csapat Facebook oldala.

Egis Körmend – Marso Nyíregyházi KK 103–69 (17–27, 32–11, 26–18, 28–13)

Körmend, 1800 néző V: Farkas, Boros, Surányi

Egis Körmend: Perry 12, Katura 3/3, FERENCZ 15/15, DICKERSON 22/6, Duinker 9 Csere: CHANNELS 19/6, Lakosa 4, TÓTH N. 17/6, Farkas -, Németh Á. -, Sömenek 2 Vezetőedző: Teo Csizmics

Nyíregyháza: Savic 2, UNRUH 15/9, MILLER 28/12, Krstanovic 7/3, Lekli 5 Csere: Nagy 5/3, Molnár 2, Kósa 2, Fazekas 3, Lajsz – Vezetőedző: Sitku Ernő

Az eredmény alakulása: 5. p.: 6-11. 9. p.: 12-20. 15. p.: 37-32. 17. p.: 43-34. 24. p.: 63-44. 29. p.: 73-54. 34. p.: 88-58. 38. p.: 97-66.

A rosszabbik formáját mutatva kezdett a Körmend. A vendégek minden támadásukat pontokra váltották az elején és már 0-8 volt a táblán, amikor megszületett az első hazai kosár. A Nyíregyháza jobban, pontosabban kosárlabdázott, Miller és Unruh kosaraival magabiztosan vezetett is. Hiába kért időt Teo Csizmincs, a játékrész végére tíz volt közte. Ráadásul Perry már három személyi hibánál tartott. De nélküle jobban ment a Körmendnek. Ferencz és Katura hármasaival, de főként a korábbinál jobb védekezéssel zárkóztak a piros-feketék. 29-32-nél Sitku Ernő gyűjtötte maga köré csapatát. Hiába, mert Ferencz újabb hármasával egyenlített, majd Dickerson duplájával vezetett a Körmend. Utóbbi légiós harmadik hármasát is behintette, újabb időkérés következett. Alig öt perc alatt 20-5-ös rohanással fordítottak a piros-feketék. A szurkolók addig is buzdították őket, de néha jutott megszólítás a játékvezetőknek is, akiket nem zártak a szívükbe a hazai drukkerek. A nagyszünet után egy megfontoltabban játszó Perryvel állt fel a Körmend, és gyorsan 19 pontra hízott a különbség Channels valamint Dickerson kosaraival. A nyíregyházi időkérés után Miller vágott két hármast, Teo Csizmics is megpróbált belenyúlni a játékba. Neki is sikerült, mert Channels és Ferencz hármasaival ismét 19-re nőtt a hazai előny, Perry kettesével pedig 21-re. Tóth Norbert is alaposan kivette a részét a pontgyártásból az utolsó 10 percben, az ő kosaraival közelítette a különbség a 30-at, amit a 34. percben el is ért a Körmend. Perry zsákolt egy hatalmasat, tombolt a hazai publikum. Aztán még jobban, amikor az újabb, még látványosabb Perry zsákolás után már 31 volt közte. A századik pontot az utolsó percre beálló Sömenek Martin szerezte büntetőből, a hazai kispad és a drukkerek legnagyobb örömére. Bár gyengén kezdett, de végül tükör simán nyert és tartja pozícióját az élmezőnyben az Egis Körmend.

Mestermérleg:

Teo Csizmics: – Köszönjük a vendégek gratulációját és jókívánságait. Úgy érzem, számukra is nagy meccs volt ez, tudom, hogy nem könnyű 500 kilométerről érkezve mérkőzést játszani. Ez a csapat bárkire veszélyes lehet a bajnokságban. A támadásainkat az első negyedben jól oltották ki. Nekünk viszont teljesen mindegy, kivel nézünk szembe, mindig 100%-ot kell nyújtanunk! Ez ebben a 10 percben nem sikerült, de később jobb védekezéssel hibákra kényszerítettük az ellenfelet. Néha szerencsénk is volt, és végül magabiztosan nyertünk. Vannak gondjaink, Channels például nem egészséges, nem is akartam ma pályára küldeni, de szükség volt a játékára. Több játékosunk is jól dobott ma, de ki kell emelni Luka Katura védőmunkáját, a legjobb ilyen teljesítménye volt, mióta itt van Körmenden. Hétfőn kora hajnalban pedig ismét útnak indulunk, irány Lyon, mennünk kell tovább.

Sitku Ernő: – Először is gratulálok a Körmendnek és sok sikert kívánok nekik mind a bajnokságban mind pedig a FIBA Európa Kupában. Fontos a magyar kosárlabda számára a nemzetközi szereplés. Nehéz egy ilyen mérkőzés után értékelni. A különbség szerintem eltúlzott, mert sokkal jobb eredményt érhettünk volna el, ha végig olyan fegyelmezetten támadtunk és védekeztünk, megcsináltuk, amit elterveztünk. Túlságosan is megelégedtünk ezzel, és akkor remegett meg a kéz, amikor éreztük, hogy akár el is érhetünk valamit. A 2. negyedben előjöttek a korábbi hibáink. Ki kell elemeznünk a meccset és dolgoznunk kell tovább.

Az U20-as csapat mérkőzésén:

Egis Körmend – Nyíregyházi Sportakadémia 79 : 62 (23:10, 21:20, 20:6, 15:26)

Jv.: Esztergályos , Dr. Magyari

Doktor 5, Németh Á. 11/9, Bordács 14, Sömenek 19/12, Márton Á. 12

Csere: Murai -, Laczó -, Zsebe M. 2, Zsebe Á. 2, Márton L. 9/3,Németh L. -, Oroszi B. 5/3

Edző: Hencsey Tamás

A hazaiak végig kezükben tartották a mérkőzést és magabiztos győzelmet arattak.