A sikeres önkormányzati pályázatnak köszönhetően a maximális támogatási összeget, azaz 150 millió forintot nyert a város a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium és a Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda Dienes Lajos Úti Tagóvodájának felújítására. Az épületek homlokzati falainak hőszigetelését, színezését és a külső nyílászárók cseréjét végzik el december végéig.

A felújítási munkálatok megkezdése után egy héttel, október 12-én sajtótájékoztatón számolt be a gimnázium és a Dienes Lajos utcai óvoda energetikai korszerűsítéséről Bebes István polgármester és Farkas Tiborné, a KLIK Körmendi Tankerületének igazgatója, valamint Laczó Tamás, intézményvezető a gimnáziumban.

A sikeres önkormányzati pályázatnak köszönhetően a maximális támogatási összeget, azaz 150 millió forintot nyert a város a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium és a Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda Dienes Lajos Úti Tagóvodájának felújítására. Az épületek homlokzati falainak hőszigetelését, színezését és a külső nyílászárók cseréjét végzik el december végéig. – olvasható a gimnázium közösségi oldalán.

A felújítási munkálatok megkezdése után egy héttel, október 12-én sajtótájékoztatón számolt be a gimnázium és a Dienes Lajos utcai óvoda energetikai korszerűsítéséről Bebes István polgármester és Farkas Tiborné, a KLIK Körmendi Tankerületének igazgatója, valamint Laczó Tamás, intézményvezető a gimnáziumban.

Bebes István polgármester elmondta, hogy két évvel ezelőtt Laczó Tamás intézményvezetővel körbejárták az iskolát, és műszaki állapotát látva a teendőkkel megtelt egy kis kockás notesz. Ennek a pályázatnak a sikere annak köszönhető, hogy a kiíráskor már rendelkezésre állt a forrás.  Ugyanis a képviselőtestület az éves költségvetés tervezésekor anyagi forrásokat biztosít az adódó uniós pályázati lehetőségek kihasználására. Az energiahatékonysági programban korábban már nyert Körmend városa: a Somogyi Béla Általános Iskola és az önkormányzat épületének tetejére építettek be napelemeket, hogy csökkentsék az önkormányzat terheit. Az újabb lehetőséggel két önkormányzati üzemeltetésű intézmény korszerűsödhet, miután a közbeszerzés lezajlott, a kivitelező kiválasztása megtörtént, akinek gyorsan és hatékonyan kell elvégeznie a munkákat még ebben az évben. A polgármester türelmet kért a gyerekektől, a szülőktől és az intézmények dolgozóitól az elkövetkező hetekre, mert a felújítás – az őszi szünetet leszámítva – az iskola, illetve az óvoda működési idejére esik.

Farkas Tiborné, a KLIK Körmendi Tankerületének igazgatója örömének adott hangot, hogy Körmend városa, mint működtető, a KLIK pedig, mint fenntartó felelősséggel egyengetik a gimnáziumot infrastrukturális és szakmai szempontból. Annál is inkább fontos ez, mert az intézmény térségközponti szerepet tölt be az oktatás területén. Az iskola az utóbbi időszakban több szakmai, tartalmi és módszertani fejlesztésben vett részt, amit csak kiteljesíthet, ha külső megjelenésében is vonzóbbá válik a szülők és a diákok számára. A jövőben a természettudományok, a sport és az idegen nyelvek oktatása területén ígér megújulást. Mindez segíti a beiskolázást, amit jól mutat, hogy az utóbbi években egyre több diák jelentkezik a körmendi gimnáziumba.

Laczó Tamás intézményvezető emlékeztetett arra, hogy 2010-es igazgatói kinevezése óta jelezte az iskola felújításának sürgető szükségességét. Öt évvel ezelőtt a fűtéskorszerűsítés megtörtént. Az a kis kockás polgármesteri notesz a feljegyzett sok-sok feladattal pedig a város, mint új fenntartó és az intézmény közötti türelem jelképe is lehet. Kiemelte, hogy az építési területté vált udvaron a kockázatokra felhívták a tanulók figyelmét. Az építkezésből adódó kellemetlenségeket elviselik. Annak pedig nagyon örül mindenki, hogy az intézmény tartalmi megújulása mellett az épített környezet esztétikailag is szépül.

Takács Marietta