Tavalyi eredmények alapján a legerősebb csoportba sorsoltak bennünket.

A tavalyi serdülő bajnokságban elért kiugróan jó eredményünk után idén az észak nyugati terület legerősebb csoportjába sorsoltak bennünket. Az új bajnoki rendszerben hasonló lebonyolítási forma lesz, mint a kenguru és a gyermek bajnokságban, ahol a csoportgyőztesek eggyel feljebb, a vesztesek egy csoporttal lejjebb kerülnek.

Tavalyi eredmények alapján a legerősebb csoportba sorsoltak bennünket.

1. forduló. 2015.09.20. Székesfehérvár

Körmendi Törpördögök – Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia 52 – 102 (7-27, 17-30, 13-23, 15-23)
jv.: Szöcs Péter, Birkás Károly

Herczeg Kristóf 3, Tóth-Erdei Bálint -, Németh András 10, Gyánó Kristóf -, Horváth Barnabás 1, Vargovics Balázs 6, Major Soma 13, Darázs Máté 6, Takács Kristóf 8, Szívós Patrik 2, Kocsis Botond -, Závecz Péter 2

OSE LIONS – Körmendi Törpördögök 54 – 88 (18-19, 11-24, 13-19, 12-24)
Jv.: Szőcs Péter, Izmindi Károly

Herczeg Kristóf 6, Tóth-Erdei Bálint 9, Németh András 5/3, Gyánó Kristóf 2, Horváth Barnabás 2, Vargovics Balázs 17, Major Soma 15, Darázs Máté 13, Takács Kristóf 14, Szívós Patrik 3, Kocsis Botond -, Závecz Péter 2

Érsek István: A tavalyi serdülő bajnokságban elért kiugróan jó eredményünk után idén az észak nyugati terület legerősebb csoportjába sorsoltak bennünket. Az új bajnoki rendszerben hasonló lebonyolítási forma lesz, mint a kenguru és a gyermek bajnokságban, ahol a csoportgyőztesek eggyel feljebb, a vesztesek egy csoporttal lejjebb kerülnek.

Az első mérkőzésünk a nagyon jó szerkezetű hazai csapattal papírforma eredmény hozott. A magassági és fizikális különbség, amivel szembe találtuk magunk teljesen lebénította a fiúkat még a tiszta üres ziccereket is képesek voltunk kihagyni. Nagyon kevés korosztályos gyerekünk van, fiatalokkal töltjük fel a keretet. Az idősebbekre több szerep és felelősség hárul az idén. Még nagyon az út elején járunk a támadásaink kezdetlegesek, jobbára egyéni megoldásokból tudtunk kosarat elérni. A védekezéssel keveset foglalkoztunk, de amiket tudunk azokban sem volt megfelelő figyelmünk és akaratunk.

A második mérkőzés volt az, amiért jöttünk. Két éve, amikor a gyermek bajnokságban ez a két csapat találkozott akkor az oroszlányi fiúk örülhettek. A mérkőzés tétje a legerősebb csoportban maradás volt. Lehetett látni, hogy a két csapat közel hasonló játékerőt képvisel. Ellenfelünk egy emberrel támadót, míg mi már tudtunk tetszetős kosarakat is elérni. Ha mindenki megérti a játékokban a helyezkedéseket, az időzítéseket, akkor tudunk majd könnyű kosarakat szerezni. Ez sok munka, amihez idő és türelem kell. A másik a védekezésünk, mert ebben a korosztályban sokkal több egyéni felelősség kell a védekezéshez, a labda nélküli védőknek, pedig koncentráció, hogy időben tudjon segíteni. Összességében jó erőfelmérő volt a torna, láthatjuk mik a hiányosságaink és mi az, amiben sokat kell fejlődnünk, hogy ebben a csoportban versenyezhessünk.